Modul 28 este un atelier de arhitectură și restaurare ce a fost fondat în 2017 în Sibiu, România. Portofoliul include lucrări de arhitectură rezidențială, comercială și educațională, încorporând și o selecție de intervenții de restaurare și refuncționalizare a unor monumente medievale din Transilvania.

Modul 28 reprezintă un grup de arhitecți care împreună își aduc contribuția la consolidarea unei metode de arhitectură nouă și a unor direcții de bune practici în restaurare. Activitatea se poate rezuma astfel la atenția cu care se inserează ce este nou, în ce există deja. Astfel se ajunge la o importantă direcție de a produce arhitectură cu diferite valențe: de la metode și materiale contemporane la tăieturi în lemn, tradiționale, cu fierăstrăul, pentru reparația unei grinzi din podul unei biserici.

Echipă

Vlad Ducar
Vlad Ducar
Arhitect
Pentru Vlad Ducar arhitectura și restaurarea reprezintă un mod de relaționare cu trecutul unui spațiu existent și felul în care acesta va influența viitorul. Prin pasiunea pentru fotografie și detaliu se poate adapta și integra în orice proiect, abordând sensibil orice situație
Daiana Maciulschi
Daiana Maciulschi
Arhitect
Daiana Maciulschi a studiat arhitectura la Timişoara, unde a şi activat profesional după absolvire. Înca din anii de studenţie a fost atrasă de istorie şi de patrimoniu, motiv pentru care a ales să-şi continue studiile în domeniul protejării patrimoniului la Facultatea de Istorie din Alba Iulia, în cadrul căreia a beneficiat de o bursă de cercetare. Îndrăgeşte casele vechi şi mediul rural, şi consideră că intervenţiile propuse asupra acestora, trebuie să fie realizate cu respect faţă de valorile arhitecturale ce s-au păstrat de-a lungul timpului.
Robert Makkos
Robert Makkos
Arhitect
Robert Makkos a studiat arhitectura la București, o continuare firească a studiilor în cadrul unui liceu cu profil vocațional. Beneficiază de o experiență practică extensivă în domeniul construcțiilor, pe care o îmbină cu cea academică și cu preferința pentru domeniul artelor vizuale. Vocația sa pentru lucrul cu tehnicile tradiționale de arhitectură îi permite o abordare echilibrată, în egală măsură tehnică și rafinată.
Andrei Mocanu
Andrei Mocanu
Arhitect
Andrei Mocanu a studiat la Sibiu în cadrul liceului cu profil vocațional specializat în construcții și arhitectură, a urmat înscrierea și finalizarea studiilor pe specialitatea de restaurare și conservare de arhitectură. După finalizarea studiilor și-a început activitatea în birouri de arhitectură unde a particpat la proiecte din diverse categorii și funcțiuni, continuând cu aprofundarea cunoștințelor prin proiecte cu intervenții asupra patrimoniului construit în cadrul biroului Atelier Tudor Pavelescu.
Bianca Moldovan
Bianca Moldovan
Arhitect
Bianca Moldovan este absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, și manifestă un interes aparte pentru aspectele ce țin de latura istorică a domeniului, concentrându-se în mod deosebit asupra restaurării și a tehnicilor de utilizare a materialelor locale și naturale. Această preocupare față de patrimoniul construit și de explorarea metodelor tradiționale de construcție se reflectă în implicarea sa activă în diverse școli de vară și tabere de arhitectură.
Andra Nicoleanu
Andra Nicoleanu
Arhitect
Andra Nicoleanu are un istoric educațional divers, ce include pe lângă sfera teoretică și experiențe practice și programe de burse internaționale. Îmbină predilecția pentru literatură și pentru domeniul teoriei de arhitectură cu interesul pentru restaurarea patrimoniului construit ca instrument de înțelegere a valențelor limbajului arhitectural contemporan.
Alexandru Oltean
Alexandru Oltean
Arhitect
Alexandru Oltean a studiat la Londra, unde a și activat în domeniu după absolvire. Până la întoarcerea sa în România, a participat la proiecte dintr-o gamă largă de programe de arhitectură, de la clădiri rezidențiale la proiecte de conservare și restaurare a unor clădiri aparținând patrimoniului ecleziastic în sudul Londrei și din împrejurimi. În prezent își dorește să integreze cunoștințele acumulate în cadrul intervențiilor arhitecturale pe patrimoniul construit în activitatea sa în zona Transilvaniei.
Tudor Pavelescu
Tudor Pavelescu
Arhitect
Tudor Pavelescu a studiat la Sibiu, București și Izmir. După finalizarea studiilor a urmat stagiul în cadrul biroului AB Fabini. Pentru cercetare și continuarea activității de restaurare Tudor a obținut o bursă Inbau și a locuit în perioada 2017-2019 în Madrid și Roma, orașe în care a aprofundat tehnici de restaurare, și de punerea în valoarea a monumentelor istorice.

Foști colaboratori: Bogdan Copețchi, Izabela Pop, Emma Mayer, Diana Marcu.