Locuință în Ilimbav

Proiectul de la Ilimbav își propune o juxtapunere între arhitectură tradițională și arhitectură contemporană, răspunzând cerinței temei: extindere a unei locuințe existente. Tipologiile construcțiilor și topografia terenului generează două tipuri de intervenție.

În primul rând, casa existentă este restaurată folosind tehnicile corecte pentru tipul său de structură. Extinderea se așează pe amprenta unei foste zone a construcției originale, respectând perimetrul propus și încadrându-se sub aceeași șarpantă, pentru a crea impresia unui volum unitar. Contrastul dintre cele două volume va rezulta din tratamentul elevațiilor interioare și exterioare, însă construcția funcționează ca un întreg, acoperind funcțiunea de unitate de cazare. Tot pe terasa inferioară a terenului, o construcție cu caracter sezonier completează ansamblul. Bucătăria de vară este construită folosind tehnici tradiționale reinterpretate, și constituie un punct pe traseul ascendent.

Locuința principală este piesa dominantă a terasei principale, o construcție pe plan liber ce face apel la numeroasele perspective generate de poziția privilegiată. Forma geometrică rigidă care generează planul casei este progresiv defragmentată, permanent în dialog cu spațiul exterior, propunând patru fațade principale.